torsdag den 18. maj 2017

Hvor blev det danske sundhedsvæsen i verdensklasse af?

Det blev presset ned på en 24. plads af besparelser, effektiviseringer, underlige krav om dokumentation der ikke skaber værdi for patienterne, kæmpe stor fokus på kræft (og her mener jeg ikke, at kræft ikke er vigtigt, det er også sindssygt vigtigt) som har suget ressourcer fra de medicinske områder, fyringer af medarbejdere pga dyr hospitalsmedicin etc etc.

Sundhedsvæsenet er godt på vej til at blive en ny sag som SKAT, der blev udsultet og dårligt prioriteret fra Folketinget.

Kun pga medarbejdernes utrættelige ihærdighed for at gøre deres bedste "med løbesko på" sikrer at patienterne som oftest modtager den bedste behandling og pleje - men det sker ikke pga gode politiske beslutninger fra Folketinget - men på trods af.....     bla de sidste mange års bevidstløse 2% produktivitetskrav og øremærkede tilførsel af midler til prestigefyldte områder, har medvirket til at der er mangler på andre områder, som feks de medicinske områder, som ikke har stærke patientforeninger der kan lave fancy indsamlinger med TV2 som bannerførere.

Kom nu Folketingspolitikere og Finansminister, sørg for at der er de nødvendige ressourcer så sundhedsvæsenet ikke ender som SKAT - helt i bund.
Regionerne kan bla. bidrage med bla at sikre at det er de patientnære stillinger der prioriteres højere end de patientfjerne stillinger.
Tak til medarbejdere som hver dag præsterer deres yderste, for at gøre deres bedste for patienterne.

Kirsten Rask, Regionsrådsmedlem Region Sjælland (A)

onsdag den 17. maj 2017

Sundhedsplatformen skal skabe værdi for alle

24. april 2017


Sundhedsplatformen skal skabe værdi for alle 


Sundhedsplatformen er kommet for at blive - i hvert fald de næste mange år. Der var intet alternativ, da sygehusene i Region Hovedstaden og Region Sjælland skulle have et nyt IT-system (se faktaboks nederst) - men politikerne må tage ansvaret for indførelsen - også det økonomiske ansvar.

Den socialdemokratiske regionsrådsgruppe i Region Sjælland støtter stadig beslutningen om at indføre sundhedsplatformen på regionens sygehuse.

Men derfor behøver vi ikke at lukke øjnene for de udfordringer, der har vist sig. Udover, at al begyndelse ofte er svær, hører vi meldinger fra Region Hovedstaden, som for tiden er ved indføre Sundhedsplatformen, at den i indkøringsfasen tilsyneladende har nogle konsekvenser, som vi må skærpe opmærksomheden på. F.eks. kommer der ikke lige så mange patienter igennem ambulatorierne dagligt og de forskellige sessioner i patientbehandlingen tager længere tid end før Sundhedsplatformen.

Det er den politiske og øverste administrative ledelses beslutning at indføre Sundhedsplatformen.

Derfor mener vi ikke, at det er rimeligt, at patienter og medarbejdere skal bære ulemperne ved at indføre Sundhedsplatformen.


Vi forventer naturligvis, at alle vores fagligt dygtige og dedikerede medarbejdere som sædvanligt gør deres bedste, for at implementere Sundhedsplatformen og for at afbøde de værste ulemper og forsinkelser for patienterne. Det er vi ret sikre på, at de vil, når vi til november overgår til Sundhedsplatformen på Region Sjællands sygehuse.

Men, når vi nu ved af erfaringer fra Region Hovedstaden, som var de første der indførte Sundhedsplatformen, at man stadig ikke er oppe på fuld omdrejningshøjde, er vi nødt til at tage det alvorligt.

Vi vil derfor fra den socialdemokratiske gruppe bede om at få fremlagt dokumentation fra Region Hovedstaden, som kan vise produktiviteten før og efter indførelsen af Sundhedsplatformen så  vi kan få et skøn over den forventede produktivitetsnedgang på Region Sjællands sygehuse. Vi vil også bede om dokumentation for, om der er nogle arbejdsgange, som er blevet unødvendigt besværlige og som ikke gavner patienterne.

Det varer ikke længe inden vi i Regionsrådet går i gang med de første budgetforhandlinger for 2018, og det er nødvendigt med et seriøst grundlag at indgå i disse forhandlinger på.

Hvis den fremlagte dokumentation viser, at der rent faktisk er tale om en længerevarende produktivitetsnedgang på Region Hovedstadens sygehuse, må der tages højde for det i Region Sjællands budget både i 2018 og 2019, så der afsættes penge på budgettet til at sikre patienterne rettidig hjælp i alle situationer.

Desuden skal medarbejderne ikke "betale" for politiske beslutninger, som betyder reduktion i budgettet på Region Sjællands sygehuse. Det er der risiko for, fordi beslutningen om indførelse af Sundhedsplatformen vil kunne føre til et merforbrug til behandlinger i andre regioner og på privathospitaler, da patienternes rettigheder selvfølgelig skal sikres.


Vi politikere bør tage ansvar for vores politiske beslutninger og har i denne sammenhæng ansvaret for grundlaget for indførelse af Sundhedsplatformen - både det økonomiske og det praktisk gennemførlige. Vi forventer samtidig, at medarbejderne på et økonomisk og ledelsesmæssigt ansvarligt grundlag gør deres bedste for at indføre Sundhedsplatformen til mest mulig gavn for patienterne.

Kirsten Rask, Regionsrådsmedlem Region Sjælland (A)
Jan Hendeliowitz, Regionsrådsmedlem Region Sjælland (A)

Faktaboks:
"De daværende kliniske it-løsninger på sygehusene og i psykiatrien i Region Hovedstaden og Region Sjælland var baseret på systemer, der har sit udspring tilbage i 1980’erne. Selv om IT-systemerne over årene var udbygget og suppleret med en række løsninger til håndtering af medicinering, journalføring etc., var løsningerne ikke i stand til at håndtere de krav, der stilles i dag og fremover i forhold til understøttelse af arbejdsgangene i et moderne sundhedsvæsen.

Derfor har Region Hoved og Region Sjælland besluttet at etablere et nyt integreret IT-system, Sundhedsplatformen, som i øjeblikket i første omgang indføres på Region Hovedstadens sygehuse og efterfølgende gradvis fra efteråret 2017 indføres på Region Sjællands sygehuse."

mandag den 1. maj 2017

Kirsten Rask: hilsen til 1. maj 2017


Kirsten Rask: hilsen til 1. maj 2017

Sundhedsplatformen skal skabe værdi for alle


Sundhedsplatformen er kommet for at blive - i hvert fald de næste mange år. Der var intet alternativ, da sygehusene i Region Hovedstaden og Region Sjælland skulle have et nyt IT-system (se faktaboksnederst) - men politikerne må tage ansvaret for indførelsen - også det økonomiske ansvar.

Den socialdemokratiske regionsrådsgruppe i Region Sjælland støtter stadig beslutningen om at indføre sundhedsplatformen på regionens sygehuse.

Men derfor behøver vi ikke at lukke øjnene for de udfordringer, der har vist sig. Udover, at al begyndelse ofte er svær, hører vi meldinger fra Region Hovedstaden, som for tiden er ved indføre Sundhedsplatformen,at den i indkøringsfasen tilsyneladende har nogle konsekvenser, som vi må skærpe opmærksomheden på. F.eks. kommer der ikke lige så mange patienter igennem ambulatorierne dagligt og de forskellige sessioner i patientbehandlingen tager længere tid end før Sundhedsplatformen.

Det eden politiske og øverste administrative ledelses beslutning at indføre Sundhedsplatformen. 

Derfor mener vi ikke, at det er rimeligt, at patienter og medarbejdere skal bære ulemperne ved at indføre Sundhedsplatformen.

Vi forventer naturligvis, at alle vores fagligt dygtige og dedikerede medarbejdere som sædvanligt gør deres bedste, for at implementere Sundhedsplatformen og for at afbøde de værste ulemper og forsinkelser for patienterne. Det er vi ret sikre på, at de vil, når vi til november overgår til Sundhedsplatformen på Region Sjællands sygehuse.

Men, når vi nu ved af erfaringer fra Region Hovedstaden, som var de første der indførte Sundhedsplatformenat man stadig ikke er oppe på fuld omdrejningshøjde, er vi nødt til at tage det alvorligt.

Vi vil derfor fra den socialdemokratiske gruppe bede om at få fremlagt dokumentation fra Region Hovedstaden, som kan vise produktiviteten før og efter indførelsen af Sundhedsplatformen så  vi kan få et skøn over den forventede produktivitetsnedgang på Region Sjællands sygehuse. Vi vil også bede om dokumentation for, om der er nogle arbejdsgange, som er blevet unødvendigt besværlige og som ikke gavner patienterne.

Det varer ikke længe inden vi i Regionsrådet går i gang med de første budgetforhandlinger for 2018, og det er nødvendigt med et seriøst grundlag at indgå i disse forhandlinger på.

Hvis den fremlagte dokumentation viser, at der rent faktisk er tale om en længerevarende produktivitetsnedgang på Region Hovedstadens sygehuse, må der tages højde for det i Region Sjællands budget både i 2018 og 2019, så der afttes penge på budgettet til at sikre patienterne rettidig hjælp i alle situationer.

Desuden skal medarbejderne ikke "betale" for politiske beslutninger, som betyder reduktion i budgettet på Region Sjællands sygehuse. Det er der risiko for, fordi beslutningen om indførelse af Sundhedsplatformen vil kunne føre til et merforbrug til behandlinger i andre regioner og på privathospitaler, da patienternes rettigheder selvfølgelig skal sikres. 

Vi politikere bør tage ansvar for vores politiske beslutninger og har i denne sammenhæng ansvaret for grundlaget for indførelse af Sundhedsplatformen - både det økonomiske og det praktisk gennemførlige. Vi forventer samtidig, at medarbejderne på et økonomisk og ledelsesmæssigt ansvarligt grundlag gør deres bedste for at indføre Sundhedsplatformen til mest mulig gavn for patienterne.

Kirsten Rask, Regionsrådsmedlem Region Sjælland (A)
Jan Hendeliowitz, Regionsrådsmedlem, Region Sjælland (A)