onsdag den 1. februar 2012

Patienthotel eller daglig transport af alvorligt syge patienter

I NordvestNyt 19. januar var der en artikel om en kræftpatient fra Orø, som må rejse 6,5 time dagligt med offentlig transport til og fra strålebehandlinger på Odense Universitetshospital.

Som regionspolitiker kan jeg ikke gå ind i den personlige sag, og jeg vil støtte Regionsformandens opfordring om at henvende sig til Region Sjællands Patientrådgivere på telefon 7015 5001 eller mail patientkontoret@regionsjaelland.dk
for at få personlig vejledning.
Hos patientvejlederne kan man få information, rådgivning og vejledning om sine rettigheder som patient i Sundhedsvæsenet.
Der ud over har jeg fremsendt den generelle problematik til "Udvalget for Fremtidens Sygehuse", idet det nok ikke "kun" er patienten fra Orø, der har- eller vil stå i den situation, så det kan undersøges om der allerede er en politik på området, eller om der kan/skal udarbejdes en politik.

Hvis man vælger at lave en politik på området, så kan man - om man kan lide det eller ej - være nødt til at vurdere, hvilke kriterier der generelt skal være opfyldt for at kunne vælge mellem at rejse eller overnatte på eksempelvis patienthotel, blandt andet afstand og rejsetid - hvor det efter min opfattelse er op til et lægefagligt skøn, at vurdere den enkelte patients ressourcer rent helbredsmæssigt.

Jeg har stor forståelse for, at det kan være en stor belastning at gennemgå daglige behandlinger af stråler, ofte er patienterne påvirkede af deres grundsygdom, måske operation(er), kemobehandlinger og hvad de ellers har gennemgået - og så kan lange rejser frem og tilbage være næsten uoverskuelige og udmattende.
Nogle patienter vil hellere være hjemme og sove i deres egen seng, mens andre kan have behov for noget andet.

Jeg ser, at også borgere fra andre områder af Region Sjælland kan have lignende udfordringer - enten de så kommer fra Nakskov-området, Fejø eller andre at de sydligste egne, så derfor kan det have sin berettigelse at se på området, så der er klare retningslinjer for, hvad man har af muligheder som patient.

Formanden for "Udvalget for Fremtidens Sygehuse" har svaret tilbage, at udvalget vil undersøge sagen nærmere, så jeg ser frem til at høre hvad udvalget og administrationen kommer frem til.
Jeg vil følge sagen med interesse. og håber at patienten fra Orø finder en løsning sammen med patientkontoret, som hun er tilfreds med.

Ingen kommentarer: