torsdag den 14. september 2017

Skal Kalundborg være uden lægevagtskonsultation?

Region Sjælland har netop indgået bred aftale om Budget 2018, hvor nærhed i behandlinger er vigtig - og så er blækket knap nok tørt, før PLO varsler længere til lægevagtskonsultationer, udenfor almindelig åbningstid hos de praktiserende læger.

Formanden for Praktiserende Lægers Organisation (PLO) Ulrik Hesislev udtaler i medierne, at bla.  Kalundborg, står til at miste lægevagtskonsultaionerne.

Først røg sygehuset - det næste skal ikke være lægevagtskonsultationen.
Jeg kan ikke acceptere at byer som Kalundborg, Nykøbing S og Nakskov, som først har mistet sine sygehuse, nu også kan stå til at miste sin lokale lægevagtskonsultation!

Hvem har ansvaret?
Jeg véd godt, at det er de alment praktiserende læger, som har ansvaret for at tilrettelægge vagtbetjeningen udenfor dagtiden, og at det kan have sine udfordringer, i en tid hvor der også er lægemangel.

Region Sjælland indgik i 2007 en lokalaftale med PLO om lægedækning ift. lægevagtsbetjening - herunder også aftaler om, hvor mange vagtkonsultationer der skal være, i hvilke byer de skal være, åbningstider, serviceniveau mm.
Denne aftale er fortsat gældende, og på mit spørgsmål til administrationen i dag, er der aktuelt ikke planer om at lukke nogle af disse konsultationer.
Væsentlige ændringer i denne aftale, ville skulle forelægges for Regionsrådet.

Nu viser det nu viser sig så,  at PLO vil ændre på aftalen, og hvis aftalen virkelig skal ændres, så må vi tænke ud af boksen og gå nye veje - det kan simpelt hen ikke passe, at det skal være de samme borgere, som hver gang skal tilpasse sig.


Nærhed og lighed i behandling:
Regionerne, Regeringen og Folketinget taler om mere nærhed og lighed i sundhed - og det er også italesat i Region Sjællands nye Budget 2018.
Så er det da helt ude i hampen, at blækket knap nok er tørt, før PLO taler om at lukke ned for indtil flere lægevagtskonsultationer, så syge borgere skal endnu længere ud på landevejene, hvis de bliver syge udenfor almindelig åbningstid.

Så svaret på spørgsmålet om, om Kalundborg fremadrettet skal være uden lægevagtskonsultation?

Nej, ikke hvis det står til mig! 




Kirsten Rask
Regionsrådsmedlem (A)
Kandidat til Kommunalbestyrelsen Kalundborg Kommune
Kandidat til Regionsrådet Region Sjælland

Ingen kommentarer: