onsdag den 28. august 2013

Glemsomhed eller Valgflæsk?


Glemsomhed eller Valgflæsk?

Det er et udtryk for stor glemsomhed eller utidig "kasten med sten, når man bor i et glashus" at beskylde Regionsformand Steen Bach Nielsen (SBN) for nu at "rage til sig" til Slagelse Sygehus af børne-, barsels- og fødeafdeling.

Lene Larsen, Karrebæksminde og et opfølgende indlæg fra Charlotte Mathiesen, medlem af Kommunalbestyrelsen i Næstved for Venstre, takker SBN for at melde klart ud inden valget, for de hensigter som han angiveligt har, i forhold til at flytte omtalte afdelinger til Slagelse.

Meget kan I takke ham for - bla. en region i økonomisk balance og med at have lavet budgetforlig alle årene indtil nu - men selvbestaltet at "rage" sygehusspecialer til sig, dét behøver I altså ikke at "takke" ham for!

Lad mig hjælpe jeres hukommelse på gled:
Sygehusplanen blev vedtaget 16.03.2010 af et flertal af Regionsrådet - altså også af et flertal af Venstre - og OGSÅ af V-formand Jens Stenbæk.

Sundhedsstyrelsen anbefaler at føde-, barsels- og børneafdeling fysisk befinder sig på et akutsygehus.
Dét lever Region Sjælland ikke op til lige nu - men det har vi forpligtet os til at gøre, så snart det er muligt - og dét er det, så snart Slagelse Sygehus er udbygget med plads til disse afdelinger.

Så når fødeafdelingen som lå i Slagelse blev flyttet til Næstved, var det et led i den vedtagne sygehusplan - ligesom det er det, når det flyttes tilbage.

Så kære Lene og Charlotte - flytningen af føde-, barsels- og børneafdeling er IKKE afhængig af om Regionsformanden hedder Steen Bach Nielsen eller Jens Stenbæk efter det kommende valg 19. november.


Ingen kommentarer: