søndag den 11. juli 2021

Videorum på Nærklinikken i Kalundborg

 Nærklinikken i Kalundborg er kommet godt fra start, med god opbakning fra befolkningen og et stadigt større patientgrundlag.


Èn af fordelene ved Nærklinikkerne er, at det er Region Sjælland der ejer klinikken, og derfor også kan benytte den til, at prøve nye initiativer af.


Socialdemokratiet i Region Sjælland har et ønske om, at så mange konsultationer med lægen , skal foregå så tæt på borgeren som muligt, og helst hjemme hos borgeren selv. Her er videokonsultationer i mange tilfælde en rigtig god og nem løsning for eksempelvis kronikeren, der skal have en rutine konsultation på sygehuset. Vi arbejder nemlig hele tiden på at gøre sundhedsvæsenet nemt og nært for vores borgere, uanset hvor man bor i vores region. I stedet for, at borgerne skal komme til sundhedsvæsenet, skal sundhedsvæsenet i højere grad komme til borgerne. Vores nye videorum er både udtryk for nytænkning og nærhed. 


Det er imidlertid ikke alle patienten er der lige trygge ved videokonsultationer helt på egen hånd, og har brug for hjælp af en sundhedsmedarbejder. 


Derfor har  vi tage initiativ til, at oprette et videorum på Nærklinikken, hvor borgerne kan få den hjælp som de har brug for, til at gennemføre konsultationen, og når borgeren så er blevet tryg ved det, kan borgeren måske gennemføre videokonsultationen på egen hånd hjemmefra.


Tilbuddet gælder for alle borgere, uanset hvilken læge man ellers er tilknyttet.


Kirsten Rask

Medlem af Regionsrådet (S)

Medlem af kommunalbestyrelsen Kalundborg


Heino Knudsen

Regionsrådsformand (S)


Ingen kommentarer: