onsdag den 4. december 2019

Er rygeforbud en syg tendens, Morten Dahlin?

og hvem har indført det?


I Politiken 13. april udtrykte Morten Dahlin (MD) stor harme over Danske Regioners forslag om, at indføre rygeforbud på alle regionernes arbejdspladser.

Jeg kan oplyse MD om, at der har været rygeforbud på Region Sjællands arbejdspladser siden 2013.
Jeg kan også oplyse MD om, at det ikke var en politisk vedtagelse, men at det voksede ud af et medarbejderønske om, at ensrette de retningslinjer der var på regionens mange forskellige arbejdspladser.
Det blev altså behandlet i både MED og Hoved-MED og endte med de rygeregler, som der har været siden.

Jeg var selv ansat på ét af regionens sygehuse på daværende tidspunkt - og ja, der var da nogle som ligesom MD synes det var en kæmpe indgriben i folks personlige frihed.
Men der var altså et flertal for rygeforbud i arbejdstiden, og det er blevet indført uden de store problemer.

Engang var det også “normalt” at tage en frokost- og/eller fyraftensøl eller måske flere - måske endda også en snaps eller to - på arbejdspladserne rundt omkring.
Dét er der vel ingen (eller ikke ret mange) af os, der tænker skal komme tilbage, fordi det ikke var godt for hverken den enkelte, arbejdsmiljøet eller turen hjem i bil.

Kultur kan altså ændres - hvis vi vil og hvis vi tør - og Morten Dahlin giver jo selv glimrende eksempler på, at rygning hverken er sundt for den enkelte, for omgivelserne eller for samfundsøkonomien.

Så Morten Dahlin - Danske Regioner tør - nogle regioner har allerede turdet - tør du?

Eller handler dit indlæg blot om at stille regionerne i dårligt lys? for at retfærdiggøre at I nu vil nedlægge dem, selv om de faktisk - også ifølge sundhedsøkonomerne - løser deres opgaver fint.




Kirsten Rask

Regionsrådsmedlem Region Sjælland (S)

Ingen kommentarer: