onsdag den 4. december 2019

Nej, S vil ikke forringe patienternes rettigheder unødigt

S vil udnytte de knappe ressourcer mere målrettet.


Det er sørme utroligt hvad man skal lægge ører og øjne til fra Venstre i Region Sjælland og Folketinget, ved Jacob Jensen (MF og regionsrådsmedlem V) og Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).

Regionerne har lige præcis de penge at drive et sundhedsvæsen for, som den til enhver tid siddende regering mener vi skal have - så mangler der penge, til at opfylde alle krav om feks.  pakkeforløb, udrednings- og behandlingsgarantier, dokumentationskrav og hvad der ellers findes på - samtidig med at der bliver behandlet flere og flere patienter for relativt færre penge - så er det også regeringens ansvar.
Lige nu er det Venstre der er i spidsen for regeringen og dermed dem, der bestemmer regionerne økonomi.

Det klinger derfor hult, når Jakob Jensen og Sundhedsministeren hånligt revser Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) for, ikke at kunne “styre butikken” Region Sjælland - især taget i betragtning af, at det var en Venstre-mand der sad i spidsen for Region Sjælland, lige indtil nytår 2017/18, og at problemerne allerede viste sig, i løbet af de første måneder, bl.a. på Medicinske Afdelinger i Holbæk og dermed også kan pege tilbage på den tidligere regionsrådsformand, Jens Stenbæk (V).

Det klinger også hult, når politiske visioner om udrednings- og behandlingsgarantier åbenbart vejer tungere for Venstre, end læger der anbefaler feks. at forsøge at træne et dårligt knæ og en slidt hofte, inden kniven sættes i - dels fordi det ofte hjælper bedre, og dels fordi man aldrig kan garantere, at der kan ikke kan komme feks. bevægeindskrænkning, infektioner, kar- og nerveskader efter en operation, som patienten i længden er dårligere tjent med, end at forsøge at starte med at genoptræne, i stedet for at sætte kniven i patienten indenfor behandlingsgarantien.

Der ud over, er der visse lidelser, som er rigtig mange år om at udvikles, og så giver det ofte ingen mening, at der skal stå et helt operationshold klar indenfor ganske kort tid.
                                               
Dét betyder naturligvis ikke, at gældende lovgivning ikke skal overholdes eller at vi skal tilbage til de lange ventelister, som det var i 0-erne - og slet ikke, at kræft og/eller førlighedstruende lidelser skal vente endnu længere end nu - ja, som måske endda skal behandles endnu hurtigere.

Når Regionsrådsformanden så kommer med forslag til, hvordan man kan udnytte borgernes skattepenge mere rationelt, så klinger mindst lige så hult når Sundhedsministeren og Jakob Jensen, - hvor sidstnævnte har været med i de fleste af de vigtige beslutninger i Region Sjælland det sidste år, som regionsrådsmedlem og 2. Næstformand, straks beskylder Regionsrådsformanden i et debatoplæg i medierne for, at han “nok vil slække på behandlingsgratien, så det kan betyde liv og død for patienterne” - ja, så er det ganske simpelt uordentligt - og jeg må bare sige, at tomme tønder buldrer voldsomt på Christiansborgs gange for tiden!

Kirsten Rask
Medlem af Regionsrådet (S)



Ingen kommentarer: