onsdag den 4. december 2019

Lokale læger og/eller lokale politikere

På debatmødet mellem Statsminister Lars Løkke Rasmussen (LLR) og statsministerkandidat Mette Frederiksen (MF) på TV2 News onsdag d. 22. maj sagde LLR:
”Hvis jeg bliver syg, vil jeg hellere have en læge i nærheden end en politiker”!
Jo tak, vi ønsker alle en læge i nærheden når vi bliver syge, og det skal vi også have.   Men hvis politikerne ikke prioriterer et system som kan sikre en læge i nærheden, så ender det måske med, at der er flere kommunalpolitikere i visse områder, end der er læger!
Det sker nemlig ganske ofte at vi som regionspolitikere må gå imod strømmen af hensigter fra såvel Folketingspolitikere som administration for at sikre, at vi også tilgodeser vores borgere som ikke bor i de tættest befolkede områder. . Lad os blot nævne 2 eksempler:
Lægedækning på skadeklinikken 24/7 på Universitetssygehuset Roskilde og Næstved Sygehus var ikke blevet en realitet uden lokale regionsrådspolitikere, som har kæmpet for sagen og fundet pengene. Politikere som i denne situation er gået direkte imod de administrative anbefalinger for at sikre trygheden for borgerne. 
Fortsat drift af 3 mamografibusser  til at sikre at kvinder i region Sjælland kan få de løbende screeninger lokalt  på 13 mobile screeningssteder fordelt ud over hele regionen. Det var ikke blevet til noget uden lokale regionsrådspolitikere som kæmpede kampen og ville decentraliseringen, for at tilgodese flest kvinders screening.
Vi anbefaler de regionale demokrati  til at sikre nærhed i vore fælles sundhedstilbud.

Heino Knudsen
Regionsrådsformand og

Kirsten Rask
Medlem af Regionsrådet (A) og sundhedsudvalget


Ingen kommentarer: